Apahidenii au sarbatorit "1 Decembrie" la vatra satului

| Scris de www.apahida.ro | 2013-12-02 | SOCIAL | |

Ziua nationala a Romaniei a fost sarbatorita si la Apahida. In jurul monumentului eroilor din Apahida s-au adunat duminica aproximativ 150 de apahideni, care au dat confortul fotoliului de acasa pe multumirea de a arata ca sunt romani autentici. La eveniment au participat reprezentati ai autoritatilor locale, consilieri locali si primarul comunei, dar si oameni simpli, tineri si varstnici, inarmati cu stegulete tricolore. Programul a fost deschis prin intonarea imnului de stat, urmat de o slujba religioasa in memoria eroilor, oficiata de cei doi preoti ortodocsi din Apahida, Ionut-Iacob Dit si Tranca Sorin, care au fost asistati si de ceilalti preoti ai comunei. Slujba a durat aproximativ 30 de minute.

Dupa momentul spiritual a urmat un discurs al Primarului Grigore Fati, care le-a reamintit apahideilor ca trebuie sa fie mandri ca sunt romani.

Dupa acest moment cateva eleve ale Liceului Tehnologic "Stefan Pascu" au redat pentru cei prezenti evenimentele petrecute la Alba Iulia de 1 Decembrie 1918 evenimente care au pus bazele Marii Uniri. Corul Liceului "Stefan Pascu" a intonat cante patriotice, iar cativa elevi au avut ocazia sa recite cateva poezii.

Simbolul romanismului la Apahida este cu siguranta Marita Jucan. Ea nu putea sa lipseasca de la aceasta sarbatoare. Desi este inaintata in varsta Marita Jucan a infruntat frigul de afara si a fost prezenta la sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei. Imbracamintea sa a fost una de sarbatoare, costumul popular si tricolorul nu puteau lipsi la o asemenea zi. Marita Jucan a recitat cateva poezii cu emotie si patos. A fost cu sguranta cea mai bucuroasa romanca prezenta la acest eveniment.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: