Au cucerit Macedonia și Cehia! Micii luptătorii din Apahida fac senzație în Europa

| Scris de apahida.ro | 2019-11-09 | SPORT | |

Cel mai vechi club sportiv activ din Apahida, Someșul Apahida continuă să producă sportivi valoroși care reușesc să impresioneze la competițiile naționale și internaționale la care participă. După ce au reușit să câștige cam tot ce se putea câștiga la nivel național, sportivii din Apahida au schimbat strategia și participă la competiții internaționale de taekwondo organizate în diferite țări europene. Luptând ”sub tricolor” sportivii simt mândria de a reprezenta țara la nivel internațional și dau tot ce e mai bun pentru a urca cât mai sus în clasamentul competiției.

Pe lângă experiența dobândită prin întâlnirea unor sportivi cu alt sistem de pregătire și altă abordare a luptei, copiii au șansa de a vizita capitale europene impresionante, aspect care îi face să fie și mai atașați de sportul pe care îl practică. 

Recent clubul sportiv Someșul Apahida condus de Ovidiu Buiga a fost reprezentat la două competiții internaționale, de unde sportivii din Apahida s-au întors cu multe medalii și multe experiențe de neuitat. 

Macedonia - Skopje Open  - 8 sportivi - 8 medalii !

”Apahida Taekwondo Team” s-a deplasat în capitala Macedoniei pentru a participa la Skopje Open (18-20 octombrie 2019) cu o delegație formată din opt sportivi, iar toți cei opt au reușit să urce pe podiumul competiției. Datorită acestor rezultate clubul s-a clasat pe locul II la Cadeți. Iată care au fost înregistrate de sportivi:

  1. Locul I - Mureșan David, Uțiu Ilinca, Buiga Maria, Buiga Paul 
  2. Locul II  - Cârcu Carina, Birișan Gabriel,  Falup Patricia.
  3. Locul III  - Birișan Mihai.

skopje

Sportivii clubului Someșul Apahida vizitând frumoasa capitală a Macedoniei

Cehia - Praga Open - 8 sportivi - 8 medalii !

În perioada 1 - 3 noiembrie 2019 o delegație de opt sportivi ai clubului Someșul Apahida a participat la Praga Open și a reușit să termine concursul pe locul 5 în clasamentul general al cluburilor din 28 de cluburi participante.

  1. Locul I - Bal Lorena, Birișan Mihai, Birișan Gabriel, Falup Patricia, Uțiu Ilinca 
  2. Locul II - Lup Rebeca 
  3. Locul III - Neamțiu Alexandra, Mureșan David 

praga

Delegația Someșului Apahia la Praga Open - competiție desfășurată în sala clubului Slavia Praga

Datorită performanțelor obținute de-al lungul anilor Federația Română de Taekwondo WTF i-a încredințat clubului din Apahida sarcina de a organiza o competiție națională. Astfel  clubul Someșul Apahida este gazda Transilvania Taekwondo Open desfășurat anul acesta la Sala sporturilor din Cluj-Napoca.

În 12 octombrie am organizat la Cluj Napoca  ediția a-2-a a concursului Transilvania Taekwondo Open unde au participat 300 de sportivi din toată țara și sportivii noștri au evoluții foarte bune. Pe lângă asta ne bucură aprecierile primite  pentru felul în care a fost organizat concursul. Învățăm și în sensul acesta din experiențele trăite în concursurile internaționale  la care participăm.

Am reușit să achiziționăm din finanțarea primită de la Consiliul Local  un sistem electronic de luptă de ultimă generație care ne va ajuta foarte mult în pregătire sportivilor și organizarea viitoarelor competiții.

Practic o să începem să ne antrenam așa cum o fac...cei mai buni...

Mulțumim Consiliului Local pentru susținere.

- a declarat  președintele clubului Someșul Apahida - Ovidiu Buiga

În perioada 15 - 17 noiembrie 2019 clubul se va deplasa la Iași iar sportivi vor lupta din nou pentru glorie la Cupa României și la Dracula Open G1 - concurs internațional. 

Cu acest prilej îi felicităm pentru performanțele obținute și le dorim succes tuturor practicanților de taekwondo ai clubului Someșului Apahida.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: